NOVO U NAŠOJ ŠKOLI-UČENJE ENGLESKOG JEZIKA SA IZVORNIM GOVORNICIMA

Kako na najbolji način savladati strani jezik?

Postoje različite metode koje se primenjuju u učenju stranog jezika i još uvek nije jasno definisano koja je metoda najefikasnija u savladavanju engleskog jezika. Svakako da učenje novih reči i širenje vokabulara kroz konverzaciju, znatno doprinosi u učenju jezika, ali takođe se ne mogu zanemariti i ostali segmenti jezika kao što je gramatika, sintaksa itd.

Zašto je učenje stranog jezika efikasnije uz pomoć izvornog govornika tog jezika?

Svi mi koji smo dugi niz godina učili neki strani jezik, bilo u privatnim školama, institutima ili na fakultetu, uvek smo težili ka tome da odvojimo vreme i novac kako bi mogli da otputujemo u zemlju čiji jezik želimo da naučimo i da direktno, u svakodnevnim životnim situacijama, u praksi možemo taj jezik da upotrebimo. Kroz direktnu komunikaciju sa izvornim govornicima, ne uči se samo strani jezik. Takođe se uči kultura, način života, razne kolokvijalne fraze koje samo izvorni govornici znaju, a koje se ne mogu naučiti u udžbenicima. Pored toga, izuzetno je važan njihov akcenat, jer je to nešto što nam profesori stranih jezika uglavnom ne mogu preneti na autentičan način kao što to mogu izvorni govornici engleskog ili drugog jezika.

Na kom nivou treba da budete da biste mogli da učite engleski jezik sa izvornim govornikom?

U savremenom dobu svi imaju potrebu za korišćenjem engleskog jezika, na poslu, u školi ili zbog društvenih mreža, igrica itd. Kroz filmove, muziku, igrice, imamo priliku da čujemo tačan američki ili engleski izgovor reči i rečenica, međutim to nije slučaj i u učenju jezika. Profesori su diplomirani filolozi, kojima je engleski jezik takođe strani jezik, iako naravno imaju savršen izgovor i znanje jezika, njima engleski jezik nije maternji jezik.

Kod nas u školi Softline Education uvodimo izvorne govornike engleskog jezika, koji su pri tom izvrsni pedagozi i profesori jezika i koji pored toga što im je engleski jezik maternji jezik, znaju kako da na najbolji način prenesu svoje znanje učenicima. Zato smatramo da je učenje engleskog jezika u ovakvom okruženju vrlo produktivno i bolje za savladvanje jezika od najosnovnijeg nivoa pa do najvioših nivoa, gde je konverzacija presudna za učenje. Kada jednom naučite da od početka pravilno akcentujete i izgovarate reči, vama će i kasnije biti mnogi lakše i brže da napredujete u učenju i razvijanju svoje jezičke kompetencije.

Comments