SPECIJALISTIČKI KURS NEMAČKOG JEZIKA ZA MEDICINSKE RADNIKE!

Ako razmišljate o odlasku na rad ili specijalizaciju u inostranstvo, edukativni centar Softline je pripremio  kurs koji ce za kratko vreme podići vaše znanje medicinske terminologije i samog nemačkog  jezika na zavidan nivo.

Kome je namenjen ovaj kurs :

Kurs je namenjen lekarima, studentima medicine, višem i srednjem medicinskom kadru koji nameravaju da traži posao ili specijalizaciju u zemljama nemačkog govornog područja.

Sve veći broj polaznika ima potrebu za određenim nivoom znanja nemačkog jezika kako bi bili primljeni na određena radna mesta u inostrasntvu. Tako da medicinski radnici bez obzira da li imaju samo nekoliko meseci radnog staža ili su godine rada iza njih imaju jednake mogućnosti za zaposlenje, uz samo jedan uslov, a to je odgovarajući potreban nivo znanja nemačkog jezika.Potrebno je minimum da su na nivou A2, a u poslednjiih par meseci i B1 nivo nemačkog jezika, kako bi mogli da pohađaju specijalistički kurs za medicinare. Što se tiče visoko obrazovanih profila, da bi posao dobili u inostranstvu, konkretno državama sa nemačkim govornim područjem, neophodno je završiti B2 nivo, a u nekim Opštinama i zdravstvenim ustanovama i C1 nivo nemačkog jezika. U poslednje vreme stečeno znanje potrebno potvrditi polaganjem i dobijanjem sertifikata sa Goethe instituta.

Zbog svega navedenog nudimo Vam u našoj školi razne mogućnosti kurseva svih nivoa koji su Vam neophodni za sigurno konkurisanje i mogućnost dobijanja posla, kao pripreme za polaganje ispita na Goethe institutu.

Kako izgleda sam kurs :

Nemački jezik za medicinske radnike podrazumeva sticanje usko stručnog vokabulara koji vam je neophodan za uspešnu komunikaciju sa pacijentima kao i kolegama lekarima. Nakon završenog ovog specijalizovanog kursa bićete apsolutno u mogućnosti da potpuno samostalno započnete karijeru u zemljama nemačkog govornog područja.

Za specijalizovani kurs nemačkog jezika za medicinske radnike imamo u ponudi redovan, individualni, ubrzani, konverzacijski kurs svih nivoa, od A2 do C2. Najviše zastupljeni su ubrzani kursevi nemačkog jezika koji traju po dva meseca, odnosno 50 školskih časova po jednom nivou.

Kursevi su prilagođeni Vašim potrebama, a omogićiće Vam da:

  • unapredite svoje komunikacijske veštine sa pacijentima i kolegama kolegama iz struke u zemljama nemačkog govornog područja
  • bez problema popunjavate medicinsku dokumentaciju na nemačkom jeziku (lekarske izveštaje, otpusne liste…)
  • unapredite svoj vokabular i proširite ga medicinskom terminologijom
  • unapredite gramatičke veštine potrebne za navedene oblasti
  • komunicirate tečno i ispravno, sa puno samopouzdanja
  • saznate detalje o tome kako funkcioniše zdravstveni sistem u Nemačkoj
  • budete spremni za rad u inostranstvu
  • se pripremite za polaganje stručnog ispita.

Tokom dvomesečnog kursa vaš rad će biti kontinuirano praćen kroz redovna usmena i pismena testiranja. Rad je u malim mentorskim grupama, tako da profesori imaju sasvim dovoljno vremena i prostora da vam ukažu na moguće greške i na to kako da ih izbegnete.

Koji nivo nemačkog jezika je neophodan za pohadjanje ovog kursa?

Da biste upisali ovaj kurs potrebno je da posedujete znanje opšteg nemačkog jezika na nivou A2 ili B1, a da biste  se zaposlili kao medicinski stručnjak u Nemačkoj, potrebno vam je pre svega opšte poznavanje nemačkog jezika na nivou B1, a potom i odgovarajuće stručno znanje nemačkog jezika – što podrazumeva i poznavanje terminologije vezane za oblast medicine kojom se bavite. 

Dinamika pohadjanja nastave :

  • Kurs za medicinske radnike traje dva meseca sa tempom rada od 3 puta nedeljno (3 x 90 min), ukupan fond je 50 školskih časova. Nastava se organizuje po udžbeniku MENSCHEN IM BERUF PFLEGE.

Comments